search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Επιστολή-φωτιά από τους Αγιορείτες για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου στα 15 έτη

06.10.2017 04:50
Άγιον Όρος: Πέθανε από κορωνοϊό ένας μοναχός – Σε καραντίνα έξι μοναστήρια - Media

 

Έντονη είναι η αντίδραση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο που ορίζει την αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια.

Σε επιστολή που απέστειλε -με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου- προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διερωτάται αν είναι δυνατόν να «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού».

Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, διερωτώνται μάλιστα ποιοι ορθόδοξοι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου.

«Αναφορικώς με το προς ψήφιση νομοσχέδιο διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ζητούν από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και προτείνουν να αποσυρθεί το εν λόγω νομοσχέδιο και να κληθεί να αποφανθεί επ’ αυτού ο ελληνικός λαός – προφανώς μέσω δημοψηφίσματος.

Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών προσθέτουν μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σθεναρά στις κυβερνητικές επιλογές, γιατί  αν δεν το πράξουν, θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους τους.

Όσο για το μάθημα των Θρησκευτικών, ζητούν να αποσυρθούν από τα σχολεία οι Φάκελοι Μαθήματος που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα το οποίο – όπως υποστηρίζουν – ενσταλάζει εντέχνως την πεποίθηση ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50