search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:21
MENU CLOSE

Τα μεροκάματα του Χόλιγουντ: Πόσα κερδίζουν τελικά ηθοποιοί, τεχνικοί & μακιγιέρ

14.10.2017 15:53
Τα μεροκάματα του Χόλιγουντ: Πόσα κερδίζουν τελικά ηθοποιοί, τεχνικοί & μακιγιέρ - Media

 

Σύμφωνα με το βιβλίο “The book of odds”, η πιθανότητα να γίνει κάποιος αστέρας του Χόλιγουντ είναι 1 στις 1.190.000. Πόσο όμως πληρώνονται πραγματικά οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες στην αμερικάνικη βιομηχανία κινηματογράφου;

Ηθοποιοί

Τα μεγάλα ονόματα, παίρνουν 15-20 εκατομμύρια δολάρια για να παίξουν σε μια ταινία. Εν τω μεταξύ, οι λιγότερο γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Gal Gadot στο “Wonder Woman” ή ο Henry Cavill στο “Man of Steel”, λαμβάνουν μόνο από 150.000 έως  300.000 δολάρια, αν και είναι βασικοί πρωταγωνιστές.

Σύμφωνα με την Payscale, ο μέσος μισθός για έναν ηθοποιό ή μια ηθοποιό στην τηλεόραση ή στις ταινίες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ρόλου, είναι πολύ μικρότερος: $ 50.529 ετησίως.

Μακιγιέρ

Ο μέσος make up artist που εργάζεται στην κινηματογραφική βιομηχανία κερδίζει περίπου 48 δολάρια την ώρα, ή περίπου 75.000 δολάρια ετησίως. Αλλά ένας make up artist που εργάζεται σε μια ταινία μεγάλου προϋπολογισμού θα πληρωθεί 124.000 δολάρια ή ίσως και περισσότερα.

Χειριστής κάμερας

Οι ετήσιες αποδοχές ενός κάμεραμαν που απασχολείται στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο είναι λίγο κάτω από 50.000 δολάρια. Εάν εργάζεται σε μια ακριβή παραγωγή, όμως, μπορεί να κερδίζει έως και 154.000 δολάρια το χρόνο.

Σεναριογράφος

Σύμφωνα με το Σωματείο της Ένωσης  Συγγραφέων, οι σεναριογράφοι πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον 72.600 δολάρια για ένα αρχικό σενάριο και 63.500 δολάρια για μια προσαρμογή, αλλά το Hollywood Reporter αναφέρει σε έρευνά του ότι τα κορυφαία ταλέντα, όπως ο Aaron Sorkin, πληρώνονται από 3 έως 5 εκατομμύρια ανά σενάριο. Ο μέσος ετήσιος μισθός για έναν σεναριογράφο είναι $ 72,414.

Παραγωγός

Η Payscale αναφέρει ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές ενός τηλεοπτικού ή κινηματογραφικού παραγωγού είναι μόλις 66,121 δολάρια. Ωστόσο, οι μεγάλοι παραγωγοί ταινιών του Χόλιγουντ κερδίζουν από 750.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια ανά ταινία. Οι παραγωγοί δε των με μπορούν να τραβήξουν μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών μπορούν να κερδίσουν δεκάδες εκατομμύρια από μία ταινία.

Σκηνοθέτης

Για μια σκηνοθεσία σε ταινία ακριβής παραγωγής , ένας σκηνοθέτης μπορεί να κερδίσει περίπου 500.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Hollywood Reporter. Αλλά αν κάποιος σκηνοθετήσει ταινία που γίνεται μεγάλη εμπορική επιτυχία, τα κέρδη του μπορεί να φτάσουν στα ύψη. Η Patty Jenkins πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια για την “Wonder Woman”, ενώ για το σίκουελ θα λάβει από για 8 εκατομμύρια εως 9 εκατομμύρια δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:21