search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Τρόμος στα αβαθή: Φάλαινες-δολοφόνοι ορμούν σε κολυμβητές (Video)

23.10.2017 15:43
Τρόμος στα αβαθή: Φάλαινες-δολοφόνοι ορμούν σε κολυμβητές (Video) - Media

 

Θεωρούνται ως ένα από τα πιο ευφυή και γοητευτικά κητώδη στον πλανήτη, με σύνθετη κοινωνική ζωή, “γλώσσα” και συχνές επιδείξεις αυξημένης ευφυίας. Ωστόσο, συχνά ξεχνάμε ότι οι όρκες έχουν κι ένα άλλο όνομα: φάλαινες-δολοφόνοι.

Τα υπέροχα αυτά θαλάσσια θηλαστικά είναι κορυφαίοι θηρευτές και συχνά ακόμα και μεγάλοι λευκοί καρχαρίες αποφεύγουν να τα βάλουν μαζί τους καθώς συνήθως καταλήγουν… γεύμα για τις όρκες.

Αν και γενικά οι άγριες όρκες θεωρούνται ακίνδυνες για τον άνθρωπο, καλό είναι να αποφεύγονται οι πολλές… επαφές μαζί τους, καθώς ποτέ δεν μπορεί να προβλεφθεί τι θα κάνουν και τι θα θεωρήσουν ως απειλή ή… τροφή.

Έτσι, είναι δικαιολογημένος ο πανικός νεαρών κολυμβητών σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, όταν διαπίστωσαν ότι μια ομάδα από τέσσερις όρκες άρχισε να τους πλησιάζει… επικίνδυνα.

Στο εντυπωσιακό (και, ομολογουμένως, τρομακτικό) βίντεο, οι νεαροί βγαίνουν έντρομοι από το νερό, καθώς οι όρκες καλύπτουν σε ελάχιστο χρόνο την απόσταση που τις χωρίζει από την ακτή.

Το πιθανότερο ήταν ότι οι όρκες απλώς επέδειξαν περιέργεια, αλλά για καλό και για κακό οι νεαροί βγήκαν από τη θάλασσα και έμειναν έξω…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10