search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Εξοργισμένοι γονείς επιστρέφουν στο υπ. Παιδείας τα βιβλία των Θρησκευτικών

05.11.2017 19:12
Εξοργισμένοι γονείς επιστρέφουν στο υπ. Παιδείας τα βιβλία των Θρησκευτικών - Media

 

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας. Μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην έκφραση αλλά προχωρά στην επιστροφή των βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

Τις αποφάσεις αυτές έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook ενώ νωρίτερα είχε συγκαλέσει γενική συνέλευση.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσης είναι αφιερωμένο στα Θρησκευτικά καθώς άλλαξε το βιβλίο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, παρά τις αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και από ομολογιακό μετατράπηκε σε πολυθρησκευτικό.

«Σαν ελάχιστο μέτρο έκφρασης της αντίθεσης μας στα παραπάνω ,θα αποστείλουμε άμεσα τρία βιβλία Φακέλους θρησκευτικών (Α-Β-Γ- Γυμνασίου ) πίσω στο Υπουργείο Παιδείας ως μη σύμφωνα με την Ορθόδοξο Πίστη και θα προβούμε και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι γονείς μεταξύ των άλλων ζητούν να εισακουστούν οι απόψεις της Συνοδικής Επιτροπής και να επανέλθουν τα περυσινά βιβλία των Θρησκευτικών.

Πηγή: epiruspost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41