search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:21
MENU CLOSE

«Ξεκόβει» τα περί μείωσης της θητείας ο Βίτσας

06.11.2017 08:14
4254462.jpg

 

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την μείωση αλλά ούτε και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στις παρούσες συνθήκες, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Στις σημερινές συνθήκες η στρατιωτική θητεία δεν συζητάμε να μειωθεί παραπέρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος και να αυξηθεί. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτά η θητεία όλο και περισσότερο ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για τον ίδιο τον νέο που καταθέτει ένα κομμάτι της ζωής του στην υπηρεσία της πατρίδας. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο», ανέφερε ο υπουργός ,σε συνέντευξή του στην “Ελευθερία του Τύπου”.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, ο κ Βίτσας επισήμανε: «Τα μαχητικά μας αεροπλάνα είναι κατά κύριο λόγο F-16 και Mirage. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τα 123 (από τα 154) F-16, εκ των οποίων περισσότερα από τα 2/3 σε Viper, ένα τύπο μαχητικού που δεν διαθέτει καμία άλλη χώρα στην περιοχή. Και αυτό θα κάνουμε. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της αναβάθμισης θα γίνει στην Ελλάδα και από ελληνικές εταιρείες προεξαρχούσης της ΕΑΒ», επανέλαβε.

Σχετικά με το κόστος του προγράμματος παρατήρησε ότι «τη στιγμή που γίνονται διαπραγματεύσεις για το κόστος και τον χρόνο αποπληρωμής, δεν θεωρώ πως είναι σκόπιμο και “έξυπνο” να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Το σημαντικό είναι πως όλοι οι υπολογισμοί μας έχουν γίνει εντός δημοσιονομικού πλαισίου», επανέλαβε και σημείωσε ότι «τα χρήματα θα δοθούν από τον προϋπολογισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι περί τα 0,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Το ΥΠΕΘΑ δεν ζητά ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Περαιτέρω σχολίασε ότι «οι αποφάσεις και η συνολική δουλειά είναι συλλογική, κακώς συνδέεται η όλη διαδικασία με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Η επιλογή της ημερομηνίας ανακοίνωσης αφορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ για δικούς της λόγους. Το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει και η Βουλή θα γνωρίζει αναλυτικά και θα εκφραστεί», τόνισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13