18/11/2018 15:41:25

Αντιδρά η Κίνα στις ρυθμίσεις των ΗΠΑ για το εμπόριο

Προειδοποίηση Κίνας σε ΗΠΑ: Αν ξεκινήσετε εμπορικό πόλεμο, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας - Media

 

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα την «έντονη δυσαρέσκειά» του για μια απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά τις εισαγωγές φύλλων σκληρού κόντρα πλακέ από την Κίνα.

Το κινεζικό υπουργείο έκανε λόγο για παράλογες ενέργειες και αποφάσεις, οι οποίες θα πλήξουν τις κινεζικές εξαγωγές αντικολλητής ξυλείας και τα συμφέροντα κινεζικών εταιρειών στην ανακοίνωσή του αυτή, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι κατέληξε στην τελεσίδικη απόφαση πως το κόντρα πλακέ που εισάγεται από την Κίνα στις ΗΠΑ επιδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση και ότι ακολουθούνται πρακτικές ντάμπινγκ στην αμερικανική αγορά. Αποφάσισε να επιβάλλει ως μέτρο αντιντάμπινγκ έναν δασμό ύψους 183,6% και έναν τιμωρητικό δασμό εξαιτίας των επιδοτήσεων ύψους 194,9%.

Στις ΗΠΑ εισήχθησαν από την Κίνα το 2016 προϊόντα αυτού του είδους της ξυλείας που είχαν αξία 1,12 δισεκ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.