search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Σ. Αρναούτογλου: Έρχονται καταστροφικές καταιγίδες (Xάρτες)

28.11.2017 12:35
Σ. Αρναούτογλου: Έρχονται καταστροφικές καταιγίδες (Xάρτες) - Media

 

Συναγερμό σήμανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος για  μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Όπως λέει ο μετεωρολόγος έντονες καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα και μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα καταστροφικές καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν υπερχειλίσεις ποταμών, κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε τι έγραφε στο facebook:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Πολύ σοβαρή η επιδεινωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και το Σάββατο 2/12 στη δυτική και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στη γείτονα Αλβανία!
Οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες (κάντε κλικ στους προγνωστικούς χάρτες)που αναμένονται απο την Πέμπτη και μέχρι περίπου την Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (κυρίως Ηπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, τη Δυτική -βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας) εκτός του ότι θα συνδυάζονται με κατά περιόδους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- κίνδυνος κατολισθήσεων)! Ανάλογη ίσως και πιο δύσκολη δεν αποκλείεται να είναι η κατάσταση και στη γείτονα Αλβανία.


Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε απο την Πέμπτη και κυρίως απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα καλο θα είναι:
– να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
– να μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
– Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.


– να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ
– να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση
– να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:16