search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:53
MENU CLOSE

«Βόμβα» από Γεννηματά: Φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, κινδυνεύει να καταλήξει σε ναυάγιο

07.12.2017 15:40
Γεννηματά για Λοΐζου: Ήταν γνωστό ποια ήταν - Ο Τσίπρας δεν το γνώριζε; - Media

 

Με πολύ σκληρό ύφος σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά δήλώσε ότι «οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο αλλά κυρίως επικίνδυνο για την χώρα», προσθέτοντας ότι «συνεχώς ο κ. Τσίπρας “πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος”, και δυστυχώς μαζί του τα Ελληνικά συμφέροντα. […] Φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο».

Κατά την κ. Γεννηματά «ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης (σ.σ. της Λωζάννης) δεν υπάρχει, […] ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη», ενώ τόνισε ότι «οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω» και σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση –και πρώτα ο πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33