search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:34
MENU CLOSE

«Ψάρεψαν» καρχαρία ετών…512! Το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα στον κόσμο…

13.12.2017 13:01
Αυστραλία: Στα σαγόνια του καρχαρία - Σκοτώθηκε από επίθεση σε δημοφιλή τουριστική περιοχή - Media

 

Ένας καρχαρίας ετών… 512 ανακαλύφθηκε από ψαράδες στον Βόρειο Ατλαντικό.

Πρόκειται για καρχαρία της Γροιλανδίας, μήκους 5,5 μέτρων με το έτος γέννησής του να τοποθετείται στο 1505. Ο καρχαρίας αυτός, λοιπόν, φαίνεται ότι βρισκόταν εν ζωή κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η  ίδρυση των ΗΠΑ, οι Ναπολεόντιοι Πόλεμοι και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ανήκει σε ένα είδος καρχαριών που μεγαλώνουν μόνο ένα εκατοστό το χρόνο και φημίζονται για την μακροβιότητά τους που φτάνει τα εκατοντάδες χρόνα

Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας θεωρείται κορυφαίος κυνηγός στο περιβάλλον και τρέφεται κυρίως με ψάρια και πιθανότατα φώκιες. Στο στομάχι ορισμένων, ωστόσο, έχουν βρεθεί υπολείμματα από πολικές αρκούδες και ταράνδους.

Η σάρκα τους θεωρείται ιδιαίτερα νόστιμη στην Ισλανδία, παρόλα αυτά αν δεν γίνει σωστή συντήρησή του μπορεί να αποδειχθεί τοξικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:34