search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:06
MENU CLOSE

Έσπασε η οθόνη του κινητού; – Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε

19.12.2017 19:24
Έσπασε η οθόνη του κινητού; - Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε - Media

 

Όποιοι διαθέτουν smartphone με μεγάλη οθόνη ξέρουν πολύ καλά την αίσθηση: πας να πιάσεις τη συσκευή, εκείνη γλιστρά από το χέρι, και ο ιδιοκτήτης της προσπαθεί με τρόμο να αποτρέψει το μοιραίο, δηλαδή τη σύγκρουση της οθόνης με το σκληρό πάτωμα.

Συχνά, καταφέρνουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, ωστόσο, άλλες φορές το κακό συμβαίνει και το κινητό μας καταλήγει κάπως έτσι:

Ωστόσο, πλέον, το άγχος του ραγισμένου ή και σπασμένου γυαλιού θα αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση, καθώς Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ένα πολυμερές που μοιάζει με γυαλί και μπορεί να… αυτοϊαθεί με απλή πίεση του χεριού σε θερμοκρασία δωματίου!

Η βασική εφαρμογή αυτής της ανακάλυψης είναι, προφανώς, οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων, καθώς τα ραγίσματα από μια πτώση θα μπορούν να εξαφανιστούν με απλή πίεση από το χέρι του ιδιοκτήτη της συσκευής.

Σημειώνεται ότι ήδη μια εταιρεία κατασκευής φορητών συσκευών έχει ανακοινώσει ότι έχει κατοχυρώσει πατέντα για γυαλί που ξανακολλάει, ενώ άλλες εταιρείες είχαν χρησιμοποιήσει υλικά που εξαφάνιζαν γρατζουνιές από την πλάτη των κινητών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:06