30/11/2020 13:19:52

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την αυτεπάγγελτη δίωξη - Αυστηρές προειδοποιήσεις Τσακαλώτου

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την αυτεπάγγελτη δίωξη - Αυστηρές προειδοποιήσεις Τσακαλώτου - Media
 
Δεν αποσύρεται η τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη κατά όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς ωστόσο αναμένεται η τροποποίηση στο σκέλος περί της «απειλής βίας». 
 
Με άλλα λόγια δε θα υφίσταται αυτεπάγγελτη δίωξη για την περίπτωση που υπάρχει «απειλή» κατά όσων διενεργούν πλειστηριασμούς παρα μόνο για την περίπτωση άσκησης βίας. Αυτό προκύπτει από την ολοκλήρωση της ενημέρωσης Κοντονή - Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιχείρησαν να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών, με τον δεύτερο να στέλνει - σε υψηλούς τόνους κατά ορισμένες πληροφορίες - το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση πλήρους απόσυρσης της διάταξης αυτής καθώς πρόκειται περί ανελαστικής δέσμευσης προς τους θεσμούς και αν δεν ψηφιστεί υπάρχει κίνδυνος να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες να βρεθούν προς της - απευκταίας για την κυβέρνηση - ανάγκης νέας κεφαλαιοποίησης. 
 
Με ερωτηματικό μένει πάντως αν κάμφθηκαν εξ ολοκλήρου οι αντιδράσεις των βουλευτών. Κατά πληροφορίες οι βουλευτές έθεσαν τον προβληματισμό ότι με αυτή την τροπολογία ενισχύεται το κίνημα κατά τον πλειστηριασμών ( «ενισχύουμε τον Λαφαζάνη» φέρονται να τόνισαν ορισμένοι βουλευτές) και πως το περιεχόμενο της τροπολογίας είναι εκ του περισσού αφού καλύπτεται από το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα. Πάντως βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης ζήτησαν να υπάρξει νομοτεχνική βλετίωση στο θέμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας. 
 
Το κλίμα της συνεδρίασης φαίνεται να αποδίδει η πληροφορία ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε εκνευρισμένος, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.