search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Τo si-Cluster βράβευσε ελληνικές εταιρείες διαστημικών εφαρμογών: Διάκριση για την Theon Sensors

21.12.2017 18:04
Τo si-Cluster βράβευσε ελληνικές εταιρείες διαστημικών εφαρμογών: Διάκριση για την Theon Sensors - Media

 

To si-Cluster, το πρώτο και μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, βράβευσε, στις 8 Δεκεμβρίου, τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, μεταξύ των οποίων και την Θέων Αισθητήρες.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μελών του si-Cluster και την υποστήριξη του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Οι εταιρείες βραβεύτηκαν για την αναπτυξιακή τους πορεία και τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιχειρήσεων τους με κριτήρια οικονομικούς δείκτες, όπως ανάπτυξη των εξαγωγών, του κύκλου εργασιών, και την προσφορά θέσεων εργασίας .

Η Θέων Αισθητήρες παρέλαβε το βραβείο για την επίτευξη του υψηλότερου κύκλου εργασιών στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων.

Η βράβευση μιας καινοτόμου τεχνολογικής Ελληνικής εταιρείας, αποτελεί τιμή και αναγνώριση στις προσπάθειες του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινού δυναμικού της εταιρείας, και του απρόσκοπτου οράματος της διοίκησης για εξαγωγικές δραστηριότητες, που αυτή την στιγμή υπερβαίνουν τις 40 χώρες.

Σήμερα, η Θέων Αισθητήρες, σε συνεργασία με την εταιρεία των Ευρωπαϊκών Αισθητήρων (European Sensor Systems) εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και αισθητήρων καλύπτοντας σχετικές ανάγκες της παγκόσμιας αεροδιαστημικής αγοράς, και δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και συνέχεια στον χώρο της αεροδιαστημικής συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της τεχνολογικής βάσης και της οικονομίας της χώρας μας.

«Ο κ. Μιχάλης Κολότος -Business Development/Regional Director  της Theon  Sensors  με τον κ. Βασίλειο Μακιό- General Manager του Corallia»

Ο Δρ. Jorge Sanchez, Πρόεδρος ΔΣ si-Cluster και CSFO Corallia επισήμανε: «Με μεγάλη χαρά βραβεύσαμε τις εταιρείες του si-Cluster για την αναπτυξιακή τους πορεία και τη διεθνή τους παρουσία τη χρονιά που πέρασε. Το si-Cluster, με αυτά τα ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα των μελών του, έχει εδραιωθεί πλέον ως ένα από τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα στο χώρο της διαστημικής σε όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη του Υπουργείου ΨΠΤΕ, τη δημιουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και το ενημερωμένο στρατηγικό σχέδιο που αποφάσισε η ΓΣ του si-Cluster έχουμε να περιμένουμε από το 2018 μόνο καλύτερα αποτελέσματα.»

Από την πλευρά του, ο Δρ. Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος ΕΒΙΔΙΤΕ δήλωσε: «Η Ελληνική βιομηχανία διαστήματος αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι σε θέση πλέον να διεκδικήσει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια αγορά διαστήματος Μια αγορά μεγαλύτερη των 200 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του 8%!. Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί Ελληνικά προϊόντα (hardware & software) αναγνωρίζονται πλέον από τους μεγάλους κατασκευαστές διαστημικών συστημάτων ενώ παράλληλα η τεχνολογία αιχμής που δημιουργείται στην χώρας μας μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων σε τομείς όπως, τον ναυτιλιακού εξοπλισμού, της άμυνας και του ιατρικού εξοπλισμού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:24