search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Το «κράκεν» ξύπνησε: Βρέθηκε νέο είδος χταποδιού-τέρατος (Photo)

29.12.2017 14:06
Το «κράκεν» ξύπνησε: Βρέθηκε νέο είδος χταποδιού-τέρατος (Photo) - Media

 

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες υποψιάζονταν ότι το γιγαντιαίο χτάποδι της Αλάσκας -γνωστό ως Enteroctopus dofleini- δεν ήταν το μόνο τερατώδες μαλάκιο που ενέδρευε στα παγωμένα νερά της περιοχής. Και, πλέον, έχουν και τις αποδείξεις.

Το τεράστιο μαλάκιο φθάνει σε βάρος τα 75 κιλά και αποτελεί το μεγαλύτερο χταπόδι του πλανήτη. Ωστόσο, οι υδροβιολόγοι εκτιμούσαν ότι το συγκεκριμένο ζώο έχει κι άλλο ένα «αδερφάκι» ακόμα πιο μεγάλο.

Τελικά, μέσω μιας πλαγίας οδού (απευθύνθηκαν σε ψαράδες γαρίδων, καθώς τα χταπόδια συχνά πιάνονται στις «παγίδες» τους), οι επιστήμονες ταυτοποίησαν το αδερφάκι-τέρας του Enteroctopus dofleini.

Το «νέο» είδος χταποδιού έχει διαφορές από το πιο γνωστό αδελφάκι του: έχει σχηματισμούς σαν τσίνορα στα μάτια του και δύο λευκές κηλίδες στο κεφάλι και είναι εξίσου μεγάλο με το γιγαντιαίο χταπόδι της Αλάσκας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:27