search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Συνελήφθη 24χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

18.01.2018 13:05
Συνελήφθη 24χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας - Media

 

Ένας Έλληνας 24 ετών ο οποίος εμπλεκόταν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., με βάση τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνηχρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στην οικία του ημεδαπού ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 4 συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones).

O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54