search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Για αυτό αποφάσισα να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

03.02.2018 16:22
Επιστρέφει στα media ο Σταύρος Θεοδωράκης;  - Media

 

Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο. «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης μετά την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον μουσουργό κάνουν χαρακτηριστικά λόγο στο ιστολόγιό του για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια που όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του. 

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» σημειώνουν.

«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κείμενο. 

Το άρθρο και η συνέντευξη

Εντωμεταξύ, σε άρθρο του στη «Real News» και σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία του Τύπου» ο μουσικοσυνθέτης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Όπως ανέφερε η εξήγησή του πάρθηκε καθώς «οι Σκοπιανοί και οι προστάτες τους ζητούν είναι η νομιμοποίηση της παραχάραξης της Ιστορίας που μπορεί να την προσφέρει μονάχα η αποδοχή του ονόματος από μέρους της Ελλάδας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ΜΜΕ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ομοφωνία εναντίον του συλλαλητηρίου.

«Οι ίδιοι κύκλοι που βάφτισαν ακροδεξιό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διαβάζω ότι μαζεύουν υπογραφές για να με εμποδίσουν να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα βαφτίζοντας το κι αυτό ναζιστικό. (…) Για αυτό και αποφάσισα να πάω να μιλήσω, παραμερίζοντας τους κινδύνους για την υγεία μου όσο και – προπαντός- τα φαρμακερά βέλη όλων αυτών που οι περισσότεροι έχουν γίνει για διάφορους λόγους προπαγανδιστές των συμφερόντων αυτής της μεγάλης διεθνούς δύναμης που μας εξουσιάζει και φυσικά και της σημερινής κυβέρνησης που έφερε στο προσκήνιο το Σκοπιανό υπακούοντας τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:18