search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Εισβολή του «τρωκτικού από την κόλαση»: Ζυγίζει δέκα κιλά, έχει μήκος πάνω από μισό μέτρο και… τρώει τα πάντα (Photos)

12.02.2018 15:55
Εισβολή του «τρωκτικού από την κόλαση»: Ζυγίζει δέκα κιλά, έχει μήκος πάνω από μισό μέτρο και... τρώει τα πάντα (Photos) - Media

 

Το κοινό όνομά του είναι Νούτρια, ωστόσο, οι αρχές που ασχολούνται με την πανίδα του έχουν δώσει ένα δυσοίωνο παρατσούκλι: «το τρωκτικό από την κόλαση», καθώς αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές για τις υποδομές ενοχλήσεις που η φύση έχει παράξει.

Κάπου μεταξύ κάστορα και μαρμότας, η Νούτρια (ή Myocastor coypus) έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τους υπεύθυνους της πολιτείας της Καλιφόρνια, καθώς πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα και προκαλεί τεράστια προβλήματα σε διάφορα σημεία της πολιτείας.

Με βάρος σχεδόν δέκα κιλά, μήκος περίπου 60 πόντους χωρίς την ουρά και μια διάθεση να… φάει τα πάντα, η Νούτρια έχει εισβάλλει στους υδροβιότοπους της κοιλάδας του Σαν Χοακίν και, κυριολεκτικά, έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τους υπεύθυνους των υποδομών.

Η Νούτρια καταστρέφει δέκα φορές την ποσότητα της φυτικής ύλης που καταναλώνει, σκάβει τρύπες σε φράγματα, οδοστρώματα και κανάλια, και αναπαράγεται με γεωμετρικούς ρυθμούς, καθώς ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει ως και 200 μικρά μέσα σε ένα χρόνο, τα οποία, μάλιστα, μπορούν να απλώσουν τις… δραστηριότητές τους σε ακτίνα ως 80 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, οι αρχές της Καλιφόρνιας, οι οποίες θεωρούσαν ότι το τρωκτικό είχε εξαφανιστεί από την Πολιτεία στο τέλος της δεκαετίας του 1970, καλούν όποιον πολίτη βλέπει Νούτρια να ειδοποιεί άμεσα τους αρμοδίους για να το μαζεύουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:19