search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37
MENU CLOSE

Σάλος στην Ιταλία: Περίπου 9 εκατ. Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

13.02.2018 15:09
Σάλος στην Ιταλία: Περίπου 9 εκατ. Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση - Media

 

Σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεσης του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 8,8 εκατομμύρια Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Από αυτές, 3.170.000 υπέστησαν τις παρενοχλήσεις αυτές στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, 167.000 γυναίκες ήταν θύματα παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας τους.

Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει με κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37