30/09/2020 03:13:01
26.2.2018 / ΣΤAΘΗΣ Σ.
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2009 στις 22-02-2018

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media

 

Από το «πειρατικό του Στάθη» στο Ποντίκι, 22-2-2018

 

Οι ντήλερ των εθνών

Προ τριών ημερών, σε μια πόλη κοντά στο Αφρίν (το όνομα της οποίας δεν έχω μάθει ακόμα να συγκρατώ) σκοτώθηκαν εκατό άνθρωποι – άμαχοι ή στρατιώτες, είναι ακριβώς το ίδιο.
Στις μέρες που ακολούθησαν έως τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν ξέρουμε πόσοι ακόμα άνθρωποι – άμαχοι ή στρατιώτες – έχουν σκοτωθεί.
Ειδήσεις σαν αυτή δεν μας συγκινούν πλέον. Έχουν γίνει ρουτίνα. Και αναφέρονται μόνον ως στατιστική, όταν η γεωπολιτική αξία των γεγονότων διασταυρώνεται με αυτές τις φτωχοζωές που χάνονται.
Στο Αφρίν, τα γύρω χωριά αλλά κι εκατοντάδες άλλες πόλεις σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων, τα παιδιά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους προαναγγελθέντες νεκρούς και τους προαναγγελθησόμενους.
Όμως το ζητούμενο για τους ντήλερ των εθνών, όπως η φράου Μέρκελ, είναι να πουλάνε όπλα στα κράτη που χύνουν αίμα (Τουρκία) και να πίνουν αίμα από τις χώρες που έχουν βάλει στο χέρι (Ελλάδα). 

Αλλά ακόμα κι αυτά, σαν λογικά μας φαίνονται, παράλογο θα ήταν να εξαγριωθούμε…  

 

 

Επαναλαμβάνεται η φάρσα; 

Το σκάνδαλο Novartis, έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, υπάρχει ο κίνδυνος να βγει λευκό ως περιστερά (το σκάνδαλο) και άμωμη η Novartis.
 
Είθε να βγω ψεύτης, αλλά η δικογραφία που προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας) παράγοντες (δικαστικοί και πολιτικοί) έφεραν στη Βουλή, περισσότερο με τσαπατσουλιά μοιάζει παρά με ενδελεχή εξέταση των πεπραγμένων.
 
Αν η υπόθεση αυτή καταλήξει σε φιάσκο, θα βγουν απαλλαγμένοι από κάθε ευθύνη όσοι τυχόν ενεπλάκησαν με την εν λόγω εταιρεία στα κατώγια (και τα ανώγια) της διαπλοκής.
 
Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν λόγω τσαπατσουλιάς ή εσκεμμένως τη γλιτώσουν η Novartis και τα συνεταιροτσιράκια της, δεν θα έχει καμία διαφορά.
 
Το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε κορόιδο ή αν προσπαθεί να μας πιάσει κορόιδα, θα έχει την ίδια αξία που είχε αυτό το ερώτημα εν σχέσει με την Πασοκοδεξιά και τη Siemens.
 
ΥΓ.: Αν οι τυχόν ένοχοι «ξεπλένονται» ούτω πως, με την εντολή ποίων ξεπλένονται; 
 
Και μη μου πείτε ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν εκτελεί εντολές, διότι θα χρειασθούμε όλοι χάπια, και θα ’ναι και Novartis…
 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.