search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40
MENU CLOSE

Υπ. Παιδείας: «Παράθυρο» στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση – Νέα κόντρα Φίλη – Γαβρόγλου

23.02.2018 06:56
Υπ. Παιδείας: «Παράθυρο» στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση - Νέα κόντρα Φίλη - Γαβρόγλου - Media

 

Διαστάσεις προσωπικής βεντέτας λαμβάνει η κόντρα του Νίκου Φίλη με τον Κώστα Γαβρόγλου, του πρώην και του νυν Υπουργού Παιδείας αντίστοιχα δηλαδή. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευση και τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Κώστα Γαβρόγλου ότι το «επίμαχο» άρθρο 19 ανοίγει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας το  άρθρο 16.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τη διάταξη που αναφέρει πως «οι τίτλοι σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης Διεθνών Οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης», σημείωσε πως αυτή αφορά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος συστήθηκε με συμφωνία που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 27/10/2004 από την Ιταλία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Μολδαβία, την Σερβία και το Μαυροβούνιο και σύμφωνα με τον κ. Φίλη κάνει μεθοδικές προσπάθειες να αναγνωριστεί ως Πανεπιστήμιο.

 «Το έχω χειριστεί ως υπουργός, κύριε υπουργέ. Το ξέρω καλά το θέμα και γνωρίζω το παρασκήνιο» και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Λοιπόν, αναγνωρίζουμε κολέγια στην Ελλάδα; Για την Ελλάδα μιλάμε. Άρα σε λίγο θα έχουμε πολλά κολέγια… Εύχομαι να κάνω λάθος εγώ, αλλά θα είναι αργά αν δεν κάνω λάθος εγώ», είπε ο Νίκος Φίλης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40