search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Επικοινωνία Τσίπρα με τον νέο …Σόιμπλε – Τι του είπε ο πρωθυπουργός

04.03.2018 16:11
Ο Σολτς δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την Ελλάδα  - Media

 

Με το Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, που αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ο ανακοίνωσε στο Τwitter. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον νέο τσάρο της γερμανικής οικονομίας την ελπίδα η απόφαση του SPD (να συγκυβερνήσει με την Άγκελα Μέρκελ) να συνδράμει αποφασιστικά στην αναμόρφωση της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στη δίκαιη ανάπτυξη κι όχι στη λιτότητα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Σολτς και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Ο μεταβατικός πρόεδρος του SPD Όλαφ Σολτς, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, δήλωσε ότι με τη συζήτηση για την είσοδο στην κυβέρνηση το κόμμα “ενώθηκε περαιτέρω”. 

Ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, με δήλωσή του στην “Sueddeutsche Zeitung” εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει την Γερμανία και την Ευρώπη να προχωρήσουν προς τα εμπρός αλλά και να ενδυναμώσει το SPD.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:12