search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Τρόμος στη Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από βαν που έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μούνστερ – 30 τραυματίες, οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση (Photos)

07.04.2018 14:59
Τρόμος στη Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από βαν που έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μούνστερ - 30 τραυματίες, οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση (Photos) - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές Αρχές, με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει  ότι στο περιστατικό στην πόλη Μύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο οδηγός ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε. 

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ επιβεβαίωσε η Αστυνομία της περιοχής, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αρχών.

Αντίθετα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί περισσότερους δράστες, εκτός από τον οδηγό, ο οποίος, όπως επιβεβαιώθηκε, αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Για πολλούς τραυματίες κάνει λόγο το Spiegel Online που σημειώνει πως δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ η Bild αναφέρεται σε 30 τραυματίες, έξι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το βαν έπεσε πάνω σε ομάδα ανθρώπων που κάθονταν σε άνα από τα γνωστότερα καφε-εστιατόρια του ιστορικού κέντρου της πόλης, το «Kiepenkerl». 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο. «Όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μούνστερ», μεταδίδει η Bild επικαλούμενη αστυνομικές πηγές. 

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων. Σημείωσε ωστόσο πως η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16