search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Πώς έπεσε το μοιραίο Mirage 2000-5

12.04.2018 17:30
Επιστρέφουν στους ουρανούς του Αιγαίου όλα τα Mirage 2000 της ΠΑ - Media
 
Πώς χάθηκε το Mirage 2000-5 με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και πώς λίγο έλειψε να χαθεί και το δεύτερο αεροσκάφος;
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr το δυστύχημα της Πέμπτης μοιάζει με την τραγωδία του Πηλίου όταν δύο F-16 που κατευθύνονταν για προσγείωση σε σχηματισμό «καρφώθηκαν» στο βουνό. Παραλίγο να γίνει ακριβώς το ίδιο και σήμερα, ενώ ο δεύτερος πιλότος γλίτωσε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.
 
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 10 το πρωί το αεροδρόμιο της Σκύρου ήταν εκτός δράσης λόγω της κακής ορατότητας. Μόλις άνοιξε, οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 έλαβαν αποστολή αναχαίτισης.
 
Είχαν επαφή με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη. Από εκεί και αφού τους αναχαίτισαν πολλές φορές έφθασαν παρακολουθώντας τους μέχρι τη Ρόδο. Οι Τούρκοι τους ξαναοδήγησαν μέχρι τη Μυτιλήνη, ενώ όλα αυτά συνέβαιναν με αερομαχίες κατά διαστήματα.
 
Οι δύο πιλότοι μας φυσιολογικά κουρασμένοι επέστρεφαν στη Σκύρο για προσγείωση. Μπροστά ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Στη κάθοδο βρήκαν σύννεφα στα 3000 πόδια. Μπήκαν στη νέφωση κι εκεί φαίνεται ότι ο εφιάλτης κάθε πιλότου, η παραίσθηση «χτύπησε» τον σμηναγό.
 
«Καρφώθηκε» στη θάλασσα. Το δεύτερο Mirage 2000 ακολουθούσε και ο χειριστής του κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις στα 1000 πόδια. Μέχρι να τραβήξει το χειριστήριο είχει βρεθεί στα 300 πόδια και τον έσωσε αποκλειστικά και μόνο η εμπειρία του.
 
Πηγή: militaire.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:15