search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:01
MENU CLOSE

Goldman Sachs: Ορόσημο τα stress tests

04.05.2018 15:21
Goldman Sachs: Τι είπαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο συνέδριό της - Media
 
Ως ένα σημαντικό ορόσημο, για να πετύχουν οι ελληνικές τράπεζες ένα αποτέλεσμα που δεν θα οδηγεί σε αραίωση «non-dilutive» βραχυπρόθεσμα, χαρακτηρίζει η Goldman Sachs το αποτέλεσμα των stress tests που αναμένεται να ανακοινωθούν το Σάββατο.
 
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι περιμένει τα αποτελέσματα να είναι ευχάριστα αυτή τη φορά σε σύγκριση με όσα έγιναν στα προηγούμενα stress tests τα οποία οδήγησαν σε κεφαλαιοποιήσεις πάνω από 45 δισ. ευρώ από το 2012-2013.
 
Η Goldman Sachs επαναλαμβάνει στη σύσταση «buy» για την Αlpha Βank, με τιμή-στόχο τα 2,55 ευρώ, καθώς θεωρεί ότι έχει το χαμηλότερο προφίλ ρίσκου, χαμηλή αποτίμηση και βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο αντιμετώπισης των NPEs, ενώ για τις άλλες τρεις συστημικές  τράπεζες (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς), η σύσταση είναι «ουδέτερη», με τιμές-στόχους στα 1,00 ευρώ, 0,30 ευρώ και 3,55 ευρώ αντίστοιχα.
 
Ο οίκος σημειώνει ότι ενώ το αποτέλεσμα των stress tests είναι ακόμα αβέβαιο, οι τράπεζες είναι καλύτερα προετοιμασμένες, σε σχέση με την αντίστοιχη άσκηση του 2015, λόγω των:
 
  • Υψηλότερων δείκτών κεφαλαιακής επάρκειας
  • Λιγότερο απαιτητικών υποθέσεων και μεθοδολογίας
Επιπλέον, επικαλείται τα καθησυχαστικά σχόλια από τους Ελλήνων αξιωματούχων και το ράλι άνω του 30%, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, που σημείωσαν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, ενώ επισημαίνει τα μειονεκτήματα για μεγάλης κλίμακας ανακεφαλαιοποίησης στον τραπεζικό κλάδο, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο κρατικής διάσωσης, το οποίο θα έχει σημασία για την χάραξη πολιτικής πριν τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.
 
Πηγή: economy365,gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:01