search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Κάρολος: Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου

08.05.2018 05:46
Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας Κάρολος ανάρρωσε και στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς (Video) - Media

 

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ θα επισκεφτούν αύριο Τετάρτη την Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή  μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τους Έλληνες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα είναι στο αίμα του και πως είναι επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Μάλιστα, μία ιδιωτική  επίσκεψη στην χώρα μας ήταν αρκετή για να θαυμάσει την ορθόδοξη τέχνη, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως «με δική μου εισήγηση η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας».

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυσκολίες που περνά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως έχει βρει έναν μικρό τρόπο για να βοηθήσει τη χώρα.

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος «γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα για να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηρίζοντας τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με το θέμα αυτό ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και 42 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στο εξωτερικό», ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Να σημειωθεί πως ο Πρίγκιπας Κάρολος θα ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμά του αύριο με κατάθεση στεφάνου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και το βράδυ της ίδια μέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 10 του μήνα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο και στο θωρηκτό Αβέρωφ.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όσο για την δούκισσα της Κορνουάλης, η ίδια θα επισκεφθεί την Πέμπτη μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα συναντήσει και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00