24/08/2019 02:21:10

Αποχώρησε και η Μανταλένα Παπαδοπούλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Η ανακοίνωσή της

Αποχώρησε και η Μανταλένα Παπαδοπούλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Η ανακοίνωσή της - Media

 

Την αποχώρησή της από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου που, η οποία πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων για τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε πως αποχωρεί γιατί αυτό επιβάλει η «συνείδησή της».  

«Σε ό,τι με αφορά περίμενα μέχρι και την ύστατη ώρα. Πλέον εξαντλείται κάθε περιθώριο μέχρι την υπογραφή σε λίγη ώρα στις Πρέσπες. Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπερ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. 

Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, παραιτήθηκαν από τους ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου, αλλά και οι Δημήτρης Ζησιμόπουλος και Θεοχάρης Μπικηρόπουλος. 

Ζησιμόπουλος: Έπραξα το πατριωτικό μου καθήκον

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής γραμματέας προστασίας του πολίτη, τοπικός εκπρόσωπος γραμ. Εθνικής Άμυνας των ΑΝΕΛ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Δημήτρης Ζησιμόπουλος δήλωσε για την παραίτησή του: 

«Προεκλογικά είχα υποσχεθεί οτί θα παραμείνω πιστός στις θέσεις και τις αρχές μου, καθώς και στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ, ότι θα αγωνίζoμαι με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.

Για το λόγο αυτό υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος των ΑΝ.ΕΛ ,πράττοντας το πατριωτικό μου καθήκον.

Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ.

Έχοντας υπηρετήσει πιστά και χωρίς καμιά υστεροβουλία το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ και γνωρίζοντας και πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών συμμερίζονται τις απόψεις μου ελπίζω η παραίτησή μου να δώσει το έναυσμα ώστε να ξυπνήσουν συνειδήσεις.

Με τιμή
Ζησιμόπουλος Δημήτριος

Αξιωματικός Π.Ν ε.α
Μέλος Εθνικού συμβουλίου
Αναπληρωτής γραμματέας προστασίας του πολίτη
Τοπικός εκπρόσωπος γραμ.Εθνικής άμυνας ΑΝ.ΕΛ.»

Μπικηρόπουλος: Ο Πάνος Καμμένος παρέκλινε της ιδρυτικής διακήρυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ο Θ. Μπικηρόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π.Καμμένο ότι παρέκλινε της ιδρυτικής διακήρυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του αλλά και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού αφού δεν μπορεί να "μην ψηφίζει τη συμφωνία για τα ΣΚΟΠΙΑ αλλά να επιτρέπει μια συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία μας" όπως αναφέρει.

Η δήλωση:

«Φίλες και φίλοι, 

Η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν η μοναδική αιτία της ένταξής μου στο κίνημα, δίνοντας τον αγώνα τον καλό για τις αξίες και τα ιδανικά έτσι όπως περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό κείμενο, το οποίο έφερε κάτω από την ίδια στέγη, ανθρώπους από διαφορετικούς κομματικούς κατά το παρελθόν σχηματισμούς, συνθέτοντας ένα μίγμα πραγματικά ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας αληθινό πλουραλισμό και βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα. Την Ελλάδα. 

Ο πόλεμος προς τους ΑΝΕΛ ήταν ανελέητος από την αρχή. Δώσαμε ωραίους αγώνες με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, και όσα χαρακτήριζαν την περίοδο από τη δεκαετία του ΄80 κι ένθεν, με ορίζοντα την πολυπόθητη έξοδο από τα μνημόνια. 
Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι όμως η στιγμή που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πάνω από την πολιτική και κρίνουν τις πολιτικές.

Για το λόγο αυτό, ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Δε μπορεί να «μην ψηφίζει τη συμφωνία για τα ΣΚΟΠΙΑ αλλά να επιτρέπει μια συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία» μας. Δε θα τον ακολουθήσω στην κατρακύλα του. Αληθινά ανεξάρτητοι έλληνες είμαστε εμείς, τα μέλη του κινήματος που ποτέ δεν προσδοκούσαμε σε κάτι παρά μόνο στην σωτηρία της Ελλάδας. Ο Πάνος Καμμένος δεν ξέρει τι είναι. Μετά την ψηφοφορία απόψε θα το επιβεβαιώσει ή θα μας διαψεύσει.

Μπικηρόπουλος Θεοχάρης 
16-6-2018».
 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.