search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21
MENU CLOSE

Τελικά, πόσο μετράει η εξωτερική εμφάνιση;

19.06.2018 06:48
Τελικά, πόσο μετράει η εξωτερική εμφάνιση; - Media

 

Η φυσική ομορφιά και γοητεία που εκπέμπει το άτομο που μας ενδιαφέρει αποτελεί καθοριστικό παράγοντα έλξης. Μάλιστα, όσο πιο αντικειμενικά όμορφο είναι ένα άτομο τόσο πιο δημοφιλές είναι σε ανθρώπους της ηλικίας του. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο από τους περισσότερους από εμάς.

Εκείνο όμως που προκαλεί πραγματικά εντύπωση είναι ότι η αναλογική συσχέτιση της εξωτερικής εμφάνισης με τη συμπάθεια και την δημοτικότητα ενός ατόμου είναι εμφανής από την ηλικία των 3 ετών. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία τα παιδιά «έλκονται» (προτιμούν να κάνουν παρέα δηλαδή) από παιδιά της ίδιας ηλικίας με «όμορφα» χαρακτηριστικά. Το φαινόμενο αυτό είναι κάτι που συνδέεται άμεσα και με το φύλο του ατόμου.

Συγκεκριμένα, το σωματικό βάρος και το ύψος είναι κάποιοι από τους παράγοντες που είναι πιθανόν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του εραστή/ερωμένης μας.

Η παχυσαρκία έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητική επίδραση τόσο στην αυτοεκτίμηση όσο και στην ελκυστικότητα ανδρών και γυναικών. Για παράδειγμα μια γυναίκα παχύσαρκη που δεν είναι ευχαριστημένη με την εικόνα του σώματός της, είναι ένα γεγονός που της στερεί την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση να φλερτάρει τον άνδρα του σεξουαλικού της πόθου.

Ο δεύτερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική έλξη μεταξύ των δύο φύλων είναι το ύψος. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ψηλοί άνδρες και οι κοντές γυναίκες βγαίνουν πολύ πιο συχνά ραντεβού από ότι οι ψηλές γυναίκες και οι κοντοί άνδρες. Σε αυτό το σημείο υπάρχει και στα δύο φύλα ένας κοινός παρανομαστής, καθώς και οι άνδρες και οι γυναίκες συνήθως μοιράζονται την προτίμηση «ο άνδρας να είναι ψηλότερος από την γυναίκα».

Τέλος αξίζει να επισημάνουμε ότι η εξωτερική εμφάνιση σαν στοιχείο αξιολόγησης ενός πιθανού ερωτικού μας συντρόφου παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στον άνδρα από ότι για την γυναίκα και είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε σε όλες τις χρονικές περιόδους και σε όλους τους πολιτισμούς της υφηλίου. Είναι δοσμένο από τη φύση, ο άνδρας να διαλέγει το όμορφο και γερό θηλυκό για την διαιώνιση του είδους, καθώς η ομορφιά συμβολίζει και την υγεία…

Αυτό δεν σημαίνει πως όσες γυναίκες δεν είναι καλλίγραμμες ή όμορφες δεν μπορούν να έχουν και έναν σύντροφο δίπλα τους. Καλό είναι να αναρωτηθούμε όμως, γιατί πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες, “αφήνονται” και παχαίνουν, παραμελούν τον εαυτό τους. Και ενώ η εξωτερική τους εικόνα έχει αλλάξει, “απαιτούν” από το σύντροφό τους να τους βλέπει όπως ήταν πριν 20 χρόνια, με τουλάχιστον 10 κιλά πιο κάτω και φροντισμένη εμφάνιση…

Πηγή: askitis.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21