search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Βιβλική καταστροφή στα Βρασνά: Χείμαρρος ξεκόλλησε πισίνα και παρέσυρε σπίτι με ανθρώπους (Photos)

28.06.2018 10:49
Βιβλική καταστροφή στα Βρασνά: Χείμαρρος ξεκόλλησε πισίνα και παρέσυρε σπίτι με ανθρώπους (Photos) - Media

 

Βιβλική είναι η καταστροφή στα Βρασνά Θεσσαλονίκης μετά την καταιγίδα που δημιούργησε χειμάρους και μετέτρεψε σε λιμνοθάλασσα εκτάσεις.

Οι εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής είναι χαρακτηριστικές. Ένα σπίτι ξεκόλησε στην κυριολεξία από τα θεμέλιά του ενώ σε άλλη περιοχή ο ορμητικπός χείμαρρος παρέσυρε την πισίνα.

Αναλυτικότερα, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ένα σπίτι «κόπηκε» στα δυο, καθώς το μισό σπίτι αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο.

Το τμήμα που αποκολλήθηκε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που δημιούργησε η βροχή. Μέσα στο σπίτι υπήρχαν πέντε άτομα, δυο ανήλικα παιδιά και τρεις ενήλικες.  Όλοι διασώθηκαν από επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στα περισσότερα σπίτια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης τα οποία έχουν πλημμυρίσει. Από το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι με σκούπες και κουβάδες, προσπαθούν να αδειάσουν από τα σπίτια τους τα νερά της βροχής.

Λάσπες και πέτρες, υπάρχουν σε πολλά σημεία της περιοχής, ενώ έχει «βουλιάξει» και τμήμα δρόμου και έχουν υποχωρήσει τμήματα από σπίτια και αυλές.

«Πνίγηκε» η Χρυσούπολη Καβάλας

Τις πληγές της μετράει η Χρυσούπολη Καβάλας, από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια αλλά και ισόγεια και τους άνδρες της να προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, η βροχόπτωση συνεχίζεται, δυσχεραίνοντας το έργο όσων προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Ήδη, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έχει καταθέσει αίτημα προς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να κηρυχτεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του προς τους πληγέντες:

«Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας, στις 27 Ιουνίου 2018 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά (2591022210) ή προσέλθουν στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

Πηγή: seleo, kavalapost

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59