24/02/2020 03:36:59

Διαδήλωση χιλιάδων Ρώσων κατά αύξησης ορίων συνταξιοδότησης

Διαδήλωση χιλιάδων Ρώσων κατά αύξησης ορίων συνταξιοδότησης - Media

 

Περίπου 6.500 διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε νόμιμη διαμαρτυρία κατά των προτεινόμενων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Μόσχας.

“Η δημόσια διαδήλωση με την έγκριση των αρχών της Μόσχας, ολοκληρώθηκε στην Οδό του Ακαδημαϊκού Σάχαροφ. Στη διαδήλωση έλαβαν μέρος 6.500 διαδηλωτές,” σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι μια κηδεία εν ζωή, Σταματήστε τη ληστεία σε βάρος του λαού", εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Κρατική Δούμα ψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο την Πέμπτη, με το οποίο θα αυξήσει την ηλικία κατά την οποία οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν κρατικές συντάξεις από τα 60 στα 65 για τους άνδρες και από τα 55 στα 63 για τις γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.