search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Μάτι: 91 οι νεκροί, 60 έχουν ταυτοποιηθεί, 25 επισήμως οι αγνοούμενοι – Συνεχίζονται οι έρευνες

29.07.2018 16:44
Μάτι: 91 οι νεκροί, 60 έχουν ταυτοποιηθεί, 25 επισήμως οι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες - Media

 

Μια εβδομάδα μετά την πύρινη λαίλαπα, το Μάτι σβήστηκε από το χάρτη. “Κρανίου Τόπος”, γη μαύρη, απανθρακωμένη. Σπίτια και ζωές κατεστραμμένες. Ενενήντα ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ο εγνοούμενοι ανέρχονται στους εικοσιπέντε.

Το δράμα δεν εξελίσσεται μόνο στην καμένη γη, αλλά μέσα στο νεκροτομείο, όπου συγγενείς καλούνται να δώσουν DNA για να ταυτοποιηθούν οι νεκροί τους.

Από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής ανακοινώθηκε ακόμα ότι απεβίωσαν τέσσερις βαριά τραυματίες, εξέλιξη που ανεβάζει στους 91 τον αριθμό των νεκρών.

Ο αριθμός των αγνοούμενων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 25, ενώ εκκρεμούν ακόμη 27 ταυτοποιήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η ταυτοποίηση 27 σάκων που περιλαμβάνουν ανθρώπινα υπολείμματα. Αυτοί οι σάκοι μπορεί να περιέχουν DNA από περισσότερα του ενός άτομα ή πολλοί σάκοι να περιλαμβάνουν DNA του ιδίου ατόμου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής ανακοινώνεται ότι έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται επιπλέον οι παρακάτω δράσεις από τα διάφορα Τμήματα και Σχολές του ΕΚΠΑ (ενδεικτική αναφορά):

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής και με τη συνδρομή των συναδέλφων από την Οδοντιατρική Σχολή, για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει τις εξετάσεις σε σορούς από τη φονική πυρκαγιά της Δευτέρας 23/7/2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της αναγνώρισης.

Έχει ολοκληρωθεί το 70% των ταυτοποιήσεων και παραδίδονται συνεχώς τα πιστοποιητικά θανάτου στους συγγενείς. Όλες οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά στο Εργαστήριο, με τη βοήθεια των ειδικών αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, παρουσία ψυχολόγων. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, γιατί πλέον απομένουν προς ταυτοποίηση τα πλέον πολύπλοκα από επιστημονικής πλευράς περιστατικά. Δεν κρίνεται σκόπιμο να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυσκολίες, γιατί επιβαρύνονται ψυχολογικά τόσο οι συγγενείς όσο και η κοινή γνώμη.Ταυτοποιημένοι με τη μέθοδο του DNA είναι 59 νεκροί. Την Κυριακή ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του Μάκη Βονικόπουλου και της Στέλλας Χριστοφίδου. Αλλά και του Σπύρου Κάκαρη 

Στο νεκροτομείο συνεχώς καταφθάνουν άνθρωποι για να παραλάβουν το πιστοποιητικό θανάτου κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

Κάθε μέρα ειδικά συνεργεία χτενίζουν τα καμένα, τα σπίτια, τα χωράφια, τους δρόμους στο Μάτι, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον άνθρωπο. Ίδια κατάσταση και από θαλάσσης, όπου βάρκες και εκπαιδευμένοι άνδρες κοιτάζουν βράχο βράχο αλλά και τον βυθό για τυχόν ευρήματα.

Η Πυροσβεστική

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρύλας Μαλλίρη.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται», τόνισε η κ.Μαλλίρη, ενώ επισήμανε ότι «η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου, ενώ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες προς τις οικογένειες των θυμάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34