search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:18
MENU CLOSE

Μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων

07.08.2018 12:58
Μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων - Media

 

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ και αρμόδιοι τομεάρχες Γιώργος Γεωργαντάς και Νίκος Παναγιωτόπουλος και ζητούν τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

Συγκεκριμένα, ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου.

«Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα».

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποκαθιστά ούτε να εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ, καθώς και ότι με κάθε τρόπο που προβλέπει ο νόμος θα επιδιωχθεί η απόδοση όλων των ευθυνών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30