search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:31
MENU CLOSE

Θρήνος για τη Σόουλ: Πέθανε η Αρίθα Φράνκλιν

16.08.2018 14:17
Θρήνος για τη Σόουλ: Πέθανε η Αρίθα Φράνκλιν - Media

 

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών η σπουδαία Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αρίθα Φράνκλιν, που ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες όπως το “Respect” και το “I Say a Little Prayer”, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών της.

«Η βασίλισσα της Σόουλ» που από το 2010 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ, σύμφωνα με το AP.

Η Αρίθα Φράνκλιν βγάζοντας το τελευταίο της άλμπουμ στα 74 της χρόνια είχε επιλέξει να αποσυρθεί: «Πρέπει να σας πω ότι φέτος αποσύρομαι. Είμαι πολύ πολύ ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με το πού έφτασε η καριέρα μου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Έλτον Τζον κατά του AID

Βιογραφία 

Η Αρίθα Φράνκλιν ήταν Αμερικανή τραγουδίστρια, συνθέτης και πιανίστρια.

Ήταν ευρέως γνωστή ως «Βασίλισσα της Σόουλ», ενώ ξεχώριζε τόσο για τις φωνητικές της δυνατότητες όσο και για τις γεμάτες πάθος ερμηνείες της.

Η Φράνκλιν, ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι, έχοντας κερδίσει 18 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς, ενώ είχε βγάλει 25 Χρυσούς δίσκους. Από το 1968 έως και το 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία «Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία» πήρε το παρατσούκλι «Το βραβείο της Αρίθα».

Εκτός από σόουλ είχε τραγουδήσει επίσης τζαζ, ροκ, blues, ποπ, γκόσπελ, μέχρι και όπερα.

Στις αποσκευές της μετρά πλήθος επιτυχιών και ο χαμός της αφήνει, αναμφισβήτητα, ένα τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο, διεθνώς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15