search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:52
MENU CLOSE

Μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΔΙΑΣ: Συνέλαβαν επικίνδυνους ληστές

20.08.2018 09:05
Βρετανία: Συνελήφθη για βιασμό πρώην υπουργός, νυν βουλευτής των Τόρις - Media

 

Ένας 24χρονος και ένας 33χρονος συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή των Αχαρνών, καθώς κατηγορούνται ότι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο.

Οι ληστές φέρονται να πρόβαλλαν αντίσταση στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, ενώ πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα είδη μεταμφίεσής τους.

 Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα και δύο κασετίνες με κοσμήματα. Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος ήταν μέλος της περιβόητη συμμορία των χρηματοκιβωτίων, η οποία είχε διαπράξει 110 ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις στην Αττική και τη Βοιωτία και εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2017 με την ΕΛΑΣ τότε να προχωρά στη σύλληψη 15 συνολικά ατόμων, 14 από την Πρώην Σοβιετική Ένωση και άλλους από την Αλβανία. Είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες μετά από ένοπλη ληστεία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό και ενώ βρισκόντουσαν σε γιορτή αρραβώνων ενός συγγενή μέλους της συμμορίας.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος ήταν ο δράστης ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε, στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, όπου φορώντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Όσον αφορά στην πρόσφατη σύλληψη στο κοσμηματοπωλείο, ο αρχηγός της αστυνομίας συνεχάρη τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στις συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50