Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Οι επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ κατά του Ιράν συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα, με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται και το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας να είναι στραμμένο εκεί.
Τα σημαντικότερα στοιχεία:
-Τουρκία: Εξουδετερώσαμε βαλλιστικό πύραυλο, έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε. Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως εξουδετερώθηκε πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν, πριν εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο και προειδοποιεί ότι έχει το δικαίωμα της απάντησης.
-Ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει το μπαράζ βομβαρδισμών σε Βηρυτό και Τεχεράνη. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης ότι οι πολίτες σε όλο το νότιο Λίβανο πρέπει να εκκενώσουν βόρεια του ποταμού Λιτάνι, εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών κατά της Χεζμπολάχ.
#عاجل ‼️تحذير عاجل إلى سكان جنوب لبنان
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) March 4, 2026
🔸إنّ أنشطة حزب الله الإرهابي تُجبر جيش الدفاع على العمل ضده بالقوة. جيش الدفاع لا ينوي إلحاق الأذى بكم.
🔸حرصًا على سلامتكم، عليكم إخلاء منازلكم فورًا. كل من يتواجد بالقرب من عناصر حزب الله أو منشآته أو وسائله القتالية يعرّض حياته للخطر.… pic.twitter.com/4yVqByIonw
Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για 1 έως 2 εβδομάδες επιχειρήσεων εντός του Ιράν, με σχέδια να πλήξει χιλιάδες επιπλέον στόχους του καθεστώτος και στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα με τους Times of Israel.
-Αναβολή της κηδείας του Χαμενεΐ
-Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποίησαν μια φανταστική απειλή από το Ιράν ως πρόσχημα για να ανατρέψουν τη συνταγματική τάξη στη χώρα και δήλωσε ότι το κάλεσμα της Ουάσινγκτον προς τους Ιρανούς να πάρουν την εξουσία από τους ηγέτες τους είναι κυνικό και απάνθρωπο. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, που λάμβαναν χώρα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ως κάλυψη για σχέδιο αλλαγής του καθεστώτος εκεί.
-Δύο ελληνικά F-16 αναχαίτισαν ύποπτο αντικείμενο στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, λίγο πριν μπει στην Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα, η πρωινή πτήση από Αθήνα για Λάρνακα, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω του συναγερμού.
Νέος συναγερμός για πιθανό ύποπτο αντικείμενο- Απογειώθηκαν τα ελληνικά f-16 pic.twitter.com/fkme86Aop4
— Sigmalive (@Sigmalivecom) March 4, 2026
-Η Συρία έκλεισε τα σύνορα με τον Λίβανο μετά από προειδοποίηση του Ισραήλ
-Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Υποστηρίζουμε αποκλιμάκωση συγκρούσεων και επιστροφή της διπλωματίας – Μόνο αμυντική η παρουσία μας στην Κύπρο (Δείτε περισσότερα εδώ)
-Συναγερμός στις ακτές της Σρι Λάνκα: Υποβρύχιο χτύπησε ιρανική φρεγάτα – Τουλάχιστον 101 αγνοούμενοι
-Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε επίθεση με drone που είχε στόχο το τεράστιο διυλιστήριο της Ρας Τανούρα
-Νέα ηχηρή απάντηση Σάντσεθ στον Τραμπ: Λέμε «όχι» στον πόλεμο, δεν θα γίνουμε συνένοχοι υπό τον φόβο αντιποίνων
-Στην Κύπρο έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, Κίμων και Ψαρά
-Παράλληλα, το Ισραήλ δήλωσε ότι θα δολοφονηθεί οποιοσδήποτε αναλάβει τη θέση του Αλί Χαμενεΐ.
Απευθείας εικόνα από την εμπόλεμη ζώνη
Live όλες οι εξελίξεις:
Διαβάστε επίσης:
Φιντάν: «Λανθασμένη στρατηγική τα πλήγματα του Ιράν» – Τα δύο σενάρια για την εξέλιξη του πολέμου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.