search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:18
MENU CLOSE

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μάκης Λέκκας

27.08.2018 20:00
ΕΣΗΕΑ: Τιμά και συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  - Media

 

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ευθύμιος (Μάκης) Λέκκας σκορπώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Ευθύμιου (Μάκη) Λέκκα, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 ετών.

Ο Μάκης Λέκκας γεννήθηκε το 1928 στην Κόρινθο ενώ μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε αθλητικές εφημερίδες. Από το 1953 έως το 1962 εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ». Το 1962 πηγαίνει στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Πάνου Κόκκα, όπου θα εργαστεί έως και την απαγόρευση της κυκλοφορίας της, το 1967, από τους πραξικοπηματίες. Μετά τη Μεταπολίτευση, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Ο Μάκης Λέκκας εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά συνεργαζόμενος με μύθους της ελληνικής δημοσιογραφίας. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δεοντολογία και τους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη δημοσιογραφική του δράση την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Μάκη Λέκκα θα γίνει την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, στις 2.30 μ.μ., στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15