search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:00
MENU CLOSE

Voucher για τους παιδικούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών

02.09.2018 11:35
Φωτιά Μάτι: Η κατάθεση του ύποπτου εμπρηστή - Τι υποστήριξε - Media

 

Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν vousher ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

«Έτσι 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 – 31.000».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59