search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για τον τρόπο κάλυψης των εμβολίων από την ΕΡΤ

06.09.2018 11:16
Αντιδράσεις για τον τρόπο κάλυψης των εμβολίων από την ΕΡΤ - Media

 

Αντιδράσεις στα social media προκάλεσε η θεματολογία της εκπομπής της ΕΡΤ «Άλλη διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη, η οποία ασχολήθηκε με τον  εμβολιασμό.

Αυτό που στάθηκε αφορμή για την κριτική ήταν ένας τίτλος, ο οποίος ανέφερε «Σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο».

Η ιατρική κοινότητα σε συντριπτικό ποσοστό παγκοσμίως, υποστηρίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ενώ αντιμετωπίζει με περιφρόνηση τους υποστηρικτές των εκάστοτε κινημάτων κατά του εμβολιασμού.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού η οποία τόνισε ότι «είναι εγκληματικό σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο να μην εμβολιάζει κανείς τα παιδιά του».

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκαν και οι απόψεις του γιατρού Θεοφάνη Δρόσου. Αυτός, αν και παραδέχτηκε πως «οι εμβολιασμοί οι αρχικοί ήταν μια συμβολή στην υγεία, ορισμένα εμβόλια που κάναμε μικροί και πρέπει να γίνονται έχουν εξαφανίσει πάρα πολλές αρρώστιες» υποστήριξε πως «το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έχει κάποιο τέλος και δεν πρέπει να το κουράζουμε με πολλά εμβόλια» και πως «τα παιδάκια δεν πρέπει να τα εμβολιάζουμε με το παραμικρό».

Τις απόψεις αυτές αντέκρουσε ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας, εξηγώντας πως το ανοσοποιητικό δεν έχει τέλος οπότε «αυτό το να μην το κουράζουμε δεν ισχύει», και επιμένοντας στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ένας πατέρας που πήρε την απόφαση να μην εμβολιάσει το πεντάχρονο, σήμερα παιδί του λέγοντας: «Κάποιοι γονείς μου λένε πως θα κολλήσουν τα παιδιά τους, που έχουν κάνει τα εμβόλια από το παιδί μου, αν αυτό πάθει κάτι. Και τότε τους λέω, πώς θα κολλήσουν αφού έχουν κάνει τα εμβόλια; Δεν στέκει αυτό».
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24