search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:26
MENU CLOSE

Πήρε αντιβιοτικά και η γλώσσα της έγινε μαύρη και τριχωτή (Photos)

06.09.2018 14:43
Πήρε αντιβιοτικά και η γλώσσα της έγινε μαύρη και τριχωτή (Photos) - Media

 

Η γυναίκα έπαθε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να πάρει κάτι αντιβιοτικά ύστερα από την επέμβαση που της έκαναν οι γιατροί στα πόδια. Όμως τα αντιβιοτικά της δημιούργησαν παρενέργειες και συγκεκριμένα η ουσία μινοσικλίνη. Η γλώσσα της άρχισε να βγάζει τρίχες και να γίνεται μαύρη. Η ίδια άρχισε να παραπονιέται πως άλλαξε και η γεύση και η μυρωδιά του στόματος της.

Οι γιατροί της διέκοψαν αμέσως τα αντιβιοτικά και και είπαν στη γυναίκα να πλένει καλά και συνέχεια το στόμα της. Μέσα σε ένα μήνα απέκτησε πάλι μια φυσιολογική γλώσσα.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Mayo Clinic, πρόκειται για ένα περιστατικό παροδικό, το οποίο δημιουργείται από νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στη γλώσσα, τα οποία μοιάζουν με τρίχες. Συνδέεται επίσης και με την κακή υγιεινή του στόματος. Σύμφωνα με τα ίδια αρχεία κάποια αντιβιοτικά ενδεχομένως να προκαλέσουν αυτή την παρενέργεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15