03/06/2020 20:33:03

Η «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους πνιγμένους πρόσφυγες

Η «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους πνιγμένους πρόσφυγες - Media

 

Η εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους πνιγμένους πρόσφυγες, στη Θέρμη της Μυτιλήνης.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Εμπρός», λέγοντας ότι «η εθνικιστική οργάνωσις Κρυπτεία, και συγκεκριμένα η Ενωμοτία Μυτιλήνης της Κρυπτείας αναλαμβάνει την ευθύνη για το γκρέμισμα του μνημείου στη Θερμή».

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εφημερίδας «Εμπρός», «στην περιοχή της Θερμής λειτουργεί ομάδα ακροδεξιών που στο παρελθόν έχουν κάνει μάλιστα και δημόσιες εμφανίσεις, εστιάζοντας τη δράση τους εναντίον της παρουσίας προσφύγων σε σπίτια, δωμάτια και ξενοδοχεία που έχουν ενοικιασθεί για τη στέγαση τους από οργανισμούς και ΜΚΟ».

Σημειώνεται ότι η «Κρυπτεία» πρωτοεμφανίστηκε με την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ στη Δάφνη, του νεαρού αφγανόπουλου που δεν του επετράπη να έχει τη θέση του σημαιοφόρου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2017. Ανέλαβε ακόμη την ευθύνη για τον εμπρησμό καταυλισμού μεταναστών εργατών γης στην Ηλεία, καθώς και για την αιματηρή επίθεση στο στέκι ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.