search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:45
MENU CLOSE

Χιούμορ για… αμερικανάκια: «η Ρωσία παρεμβαίνει στα Σκόπια»

17.09.2018 09:56
Χιούμορ για… αμερικανάκια: «η Ρωσία παρεμβαίνει στα Σκόπια» - Media

 

Μετά από την Μέρκελ, τον καγκελάριο της Αυστρίας, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ που είχαν επισκεφτεί τις προηγούμενες μέρες τα Σκόπια, έφτασε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας για να καταγγείλει τις ρωσικές… παρεμβάσεις στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επισκέψεις των δυτικών αξιωματούχων στα Σκόπια συνοδεύονται από την διατύπωση του ωμού εκβιασμού υπέρ του «ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτόν τον εκβιασμό μάλιστα συνόψισε σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ πρόσφατα με επιστολή του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ:

»Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της “Μακεδονίας” με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου.

»Η “Μακεδονία’’ έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της “Μακεδονίας” τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη “Μακεδονία”, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ.
 

Με λιγότερο κομψό αλλά περισσότερο σαφή τόνο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ καθώς και οι καγκελάριοι Αυστρίας και Γερμανίας, όπως και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει την πολιτική ηγεσία αλλά και τον λαό της ΠΓΔΜ ενώπιον των τετελεσμένων που δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών: Η Συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από το δημοψήφισμα.

Ήδη, θα πρέπει να σημειωθεί, η εν λόγω συμφωνία παράγει αποτελέσματα καθώς έχει αποσταλεί η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έχουν ξεκινήσει οι ανεπίστρεπτες διαδικασίες ενσωμάτωσης αυτής της χώρας στη συμμαχία. Ο ίδιος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μάλιστα σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα αλλά και κυρώσεις για όποια πλευρά την αθετήσει…

Οι ΗΠΑ, έχοντας εργαστεί υπόγεια και συστηματικά για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία έχει ως αντικειμενικό στόχο την εκμηδένιση της ρωσικής επιρροής στα δυτικά Βαλκάνια συνεχίζουν την άσκηση ασφυκτικής πίεσης μέχρι και την τυπική ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί, με την  ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ και των υπολοίπων δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ (κατά κύριο λόγο) και την ΕΕ οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των αμερικανών θα συρθούν (όπως η ελληνική κυβέρνηση) πίσω από την αντιρωσική ατζέντα  των ΗΠΑ η οποία έχει στόχο μαζί με την εκμηδένιση της ρωσικής επιρροής και τη δημιουργία ενός φράγματος που θα ανακόψει τον νότιο δρόμο εφοδιασμού της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο.

Τις ευρωπαϊκές ανάγκες σε ενέργεια οι αμερικανοί φιλοδοξούν να καλύψουν με δικό τους σχιστολιθικό φυσικό αέριο με πύλη εισόδου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο έχει ήδη προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Απ όλα τα είναι, νομίζουμε, ολοφάνερο ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να—για να μην πούμε δημιουργήσουν-   παρέμβουν στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες στην ΠΓΔΜ …

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15