search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48
MENU CLOSE

Οργή Όρμπαν κατά Βρυξελλών: Μας απαγορεύουν να προστατεύουμε τα σύνορά μας

17.09.2018 13:06
Οργή Όρμπαν κατά Βρυξελλών: Μας απαγορεύουν να προστατεύουμε τα σύνορά μας - Media
 
Ο «πόλεμος» Βρυξελλών-Βουδαπέστης καλά κρατεί μετά τις κυρώσεις κατά της ουγγρικής κυβέρνησης που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Είναι απαράδεκτο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφαιρεί από την Ουγγαρία το δικαίωμά της να προστατεύει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ασκώντας κριτική σε μια πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για ενίσχυση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex.
 
«Είναι καλοδεχούμενο που αντί για τις (μεταναστευτικές) ποσοστώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά στρέφει την προσοχή της στην προστασία των συνόρων», είπε ο Ορμπάν.
 
«Ωστόσο δεν είναι σωστό να μας αφαιρείται το δικαίωμά μας να προστατεύσουμε τα σύνορα και οι Βρυξέλλες να θέλουν να αναλάβουν αυτές την ευθύνη.»
 
Είπε πως αυτή είναι η στάση που θα τηρήσει σε μια συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ αργότερα αυτή την εβδομάδα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46