search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:24
MENU CLOSE

Χάνουν την προστασία του νόμου Κατσέλη 20.000 δανειολήπτες – Ποιοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς

19.09.2018 08:36
4350086.jpg

 

Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν εφεξής οι οφειλέτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και οι οποίοι αρνήθηκαν ως τα τέλη της περασμένης εβδομάδας την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Η ημερομηνία έως την οποία οι οφειλέτες μπορούσαν να δηλώσουν ότι δεν δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοί που έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας προσεγγίζουν τις 20.000.

Αντιθέτως για όσους δεν εναντιώθηκαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, οι τράπεζες έχουν πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Το άνοιγμα των λογαριασμών δεν θα αφορά μόνο στις καταθέσεις που έχουν εκείνη την ημερομηνία, αλλά θα αφορά σε όλη την πενταετία σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιοι εξ αυτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ποιοι έχουν φροντίσει να αποκρύψουν εισοδήματα την εν λόγω περίοδο.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες που χάνουν την προστασία του νόμου Κατσέλη λόγω της εναντίωσής τους στην άρση του απορρήτου, οι πιστωτές έχουν πλέον δικαίωμα να λάβουν κάθε αναγκαστικό μέτρο, όπως οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, Με δεδομένο ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη ξεπερνούν τις 150.000, αυτοί που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις εναντιώθηκαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου αντιπροσωπεύουν το 15% των οφειλετών.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30