search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:11
MENU CLOSE

Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»: Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

23.09.2018 08:05
Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»: Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα - Media

 

Περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας αναφορικά με τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε βάρος των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού- που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων- αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής, αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η δημοκρατία έχει αντισώματα. Η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει ή να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του “Φιλελεύθερου” ή των δημοσιογράφων. Είναι μια νίκη της δημοκρατίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λάμψιας, προσθέτοντας: «Στον δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη. Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει. Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία. Την ελευθερία των δημοσιογράφων να αποκαλύψουν την αλήθεια».

Οι δικηγόροι των δημοσιογράφων εξερχόμενοι από την Ευελπίδων δήλωσαν ότι «δημοκρατία έχει αντισώματα. Νίκησε την αθλιότητα της εξουσίας που εκφοβίζει τον Τύπο. Πρόκειται για μια νίκη της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου που η εξουσία προσπάθησε να φιμώσει» ενώ τόνισαν ότι ο νόμος για το αυτόφωρο στον Τύπο πρέπει να αλλάξει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10