search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Ανησυχία στη Βρετανία: Τρία κρούσματα της σπάνιας ευλογιάς των πιθήκων (Photo, σκληρή εικόνα)

26.09.2018 18:15
Ανησυχία στη Βρετανία: Τρία κρούσματα της σπάνιας ευλογιάς των πιθήκων (Photo, σκληρή εικόνα) - Media

 

Την έντονη ανησυχία στο βρετανικό ΕΣΥ έχει προκαλέσει το τρίτο κρούσμα ευλογιας των πιθήκων που καταγράφηκε στη χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το τρίτο θύμα είναι εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Μπλάκπουλ και εκτιμάται ότι κόλλησε την ασθένεια από τον δεύτερο ασθενή που νοσηλεύτηκε εκεί.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στην Κορνουάλη, όπου πολίτης νιγηριανής καταγωγής προσβλήθηκε από την σπάνια αυτή ασθένεια.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια ιογενής ασθένεια που εντοπίζεται κυρίως σε χώρες της Αφρικής και μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα ή ασθενή ζώα (ποντίκια, πίθηκοι, κλπ).

Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι πυρετός, μυικοί πόνοι και εξανθήματα. Συνήθως η ασθένεια κάνει τον κύκλο της μέσα σε μερικές εβδομάδες, ωστόσο, υπάρχουν και σοβαρότερες περιπτώσεις και επιπλοκές.

Σε σπάνιες περιπτώσεις η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή (τα ποσοστά θνησιμότητας κυμαίνονται από 1% ως 10%), ενώ δεν υπάρχει γνωστό εμβόλιο.

Πάντως, ειδικοί λοιμωξιολόγοι στη Βρετανία εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ότι είναι υπερβολή να μιλήσει κάποιος για επιδημία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52