search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:43
MENU CLOSE

Σε μια νησιωτική χώρα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες συχνά δεν μπορούν να μετακινηθούν με πλοίο

27.09.2018 14:27
Σε μια νησιωτική χώρα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες συχνά δεν μπορούν να μετακινηθούν με πλοίο - Media

 

Τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους με την ακτοπλοΐα, ζήτησε σήμερα το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Όπως τόνισαν μέλη του Συλλόγου προς τον υπουργό, σε πολλές περιπτώσεις είναι από δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβασή τους στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και η μετακίνησή τους από και προς τη νησιωτική χώρα.

Ως τα σημαντικότερα προβλήματα, ανέφεραν την απουσία των κατάλληλων μέσων και υποδομών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων Με Αναπηρία, όπως ανελκυστήρες, ειδικές ράμπες, προσβάσιμες καμπίνες, ειδικούς χώρους υγιεινής κ.ά.

Ο κ. Κουβέλης, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ετέθησαν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποδέχεται το αίτημα να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στις 8 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15