24/10/2019 03:49:05

Σε μια νησιωτική χώρα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες συχνά δεν μπορούν να μετακινηθούν με πλοίο

Σε μια νησιωτική χώρα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες συχνά δεν μπορούν να μετακινηθούν με πλοίο - Media

 

Τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους με την ακτοπλοΐα, ζήτησε σήμερα το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Όπως τόνισαν μέλη του Συλλόγου προς τον υπουργό, σε πολλές περιπτώσεις είναι από δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβασή τους στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και η μετακίνησή τους από και προς τη νησιωτική χώρα.

Ως τα σημαντικότερα προβλήματα, ανέφεραν την απουσία των κατάλληλων μέσων και υποδομών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων Με Αναπηρία, όπως ανελκυστήρες, ειδικές ράμπες, προσβάσιμες καμπίνες, ειδικούς χώρους υγιεινής κ.ά.

Ο κ. Κουβέλης, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ετέθησαν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποδέχεται το αίτημα να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στις 8 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.