search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:13
MENU CLOSE

Η ακροδεξιά διχάζει και το ποδόσφαιρο (Photos)

09.10.2018 15:58
Η ακροδεξιά διχάζει και το ποδόσφαιρο (Photos) - Media

Tα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, που βρήκαν νικητή τον ακροδεξιό Ζαΐχ Μπολσονάρου (συγκεντρώνοντας το 46,38% των ψήφων) προκάλεσαν αντιδράσεις και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αναλυτικά, δύο πρώην ποδοσφαιριστές που λατρεύονταν σαν Θεοί στη χώρα του καφέ, δέχονται πλέον σφοδρή κριτική μετά την ανοιχτή υποστήριξή τους στον Μπολσονάρο. Ο λόγος για τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά τις ακόλουθες τοποθετήσεις τους.

 

«Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους», είχε γράψει στο twitter ο Ροναλντίνιο, ο οποίος τάχθηκε με αυτόν τον τρόπο υπέρ του Μπολσονάρο.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Ριβάλντο: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Εσχάτως, θέση υπέρ του ακροδεξιού πολιτικού πήρε και ο Φελίπε Μέλο, που αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον «μέλλοντα πρόεδρό μας, Μπολσονάρου» μετά από αγώνα της Παλμέιρας.

 

Αντιδράσεις -εκτός των social media- υπήρξαν και από τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος είπε σχετικά: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πώς να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πώς μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…»

Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας υποσχέθηκε να θέσει σε εφαρμογή μια πολιτική σκληρής καταστολής του εγκλήματος και της διαφθοράς και μια νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική αν κερδίσει τις εκλογές. Ο 63χρονος ακροδεξιός πολιτικός απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο «ρεύμα» μετά την επίθεση με μαχαίρι που υπέστη πριν από έναν μήνα σε προεκλογική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να μη συνεχίσει την εκστρατεία του.

Ο Μπολσονάρου θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Φερνάντου Αντάτζι στον δεύτερο γύρο την 28η Οκτωβρίου, σε μια μάχη η έκβαση της οποίας είναι κάθε άλλο παρά βέβαιη. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 26,3% των ψήφων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00