search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:32
MENU CLOSE

«Σαουδάραβες πράκτορες σκότωσαν τον Κασόγκι και διαμέλισαν το πτώμα του με ειδικό πριόνι» (Video)

11.10.2018 12:47
«Σαουδάραβες πράκτορες σκότωσαν τον Κασόγκι και διαμέλισαν το πτώμα του με ειδικό πριόνι» (Video) - Media

 

Σκηνές θρίλερ φέρονται να εκτυλίχθηκαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη μετά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, του σαουδάραβα δημοσιογράφου του οποίου η τύχη αγνοείται αφότου εισήλθε στο κτήριο για να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, ενώ η μνηστή του περίμενε έξω από το κτήριο του προξενείου μία ομάδα σαουδαράβων πρακτόρων δολοφόνησε τον Κασόγκι και διαμέλισε το πτώμα του με ειδικό πριόνι που είχε μεταφερθεί στον χώρο για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα οι πράκτορες -σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times- φέρονται να ενήργησαν κατ’ εντολή της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Επρόκειτο για μια γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ερευνά όλες τις πλευρές της υπόθεσης.

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση που τον μετέφερε πίσω στην Τουρκία από την Ουγγαρία ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι συνηθισμένο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.

Η εξαφάνιση του Κασόγκι ενδέχεται να εντείνει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες καθώς η Τουρκία έστειλε πριν ένα χρόνο στρατιώτες στο Κατάρ προκειμένου να του εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή της μετά το εμπάργκο που του επέβαλαν οι χώρες του Κόλπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:32