search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Ο Όθων και ο Μπάμπης ο φλου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2042
11-10-2018
15.10.2018 03:00
stathis_111018_a.jpg

Όπως τα πρώτα χρόνια μετά την Eπανάσταση του 1821, μας κυβέρνησαν Βαυαροί για να γίνουμε άνθρωποι, έτσι και σήμερα οι Γερμανοί με τα Μνημόνια προσπάθησαν το ίδιο: να μας κάνουν ανθρώπους.

Βεβαίως, τω καιρώ εκείνω, οι Γερμανοί υπό μορφήν Βαυαρών το παράκαναν. Έβαλαν φόρο ακόμη και στις καμινάδες! «Για να καπνίζει το τσουκάλι», σου λέει, «έχουν να φάνε. Φάτε τους!»

Η αλήθεια είναι επίσης ότι οι Γερμανοί υπό μορφήν Ναζί επέδειξαν ένα εκ νέου ενδιαφέρον για τις καμινάδες, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. (Φρικτή ιστορία. Η ίδια η Ιστορία της Φρίκης).

Ευτυχώς, σήμερα οι Γερμανοί δεν φορολογούν μέσω των Μνημονίων τον καπνό από τις καμινάδες μας, αλλά κάνουν καπνό ό,τι βράζει στα τσουκάλια μας.

Το έχουν το χάρισμα οι άνθρωποι – πώς να το κάνουμε! Κι αν γίνουμε ποτέ κι εμείς άνθρωποι, θα το καταλάβουμε. Άλλωστε τι σου είναι ο άνθρωπος (αν δεν είναι Γερμανός υπό μορφήν Πρώσσου); ένα κάστανο στη χόβολη είναι…

email: [email protected]     

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:01