21/02/2020 05:45:46
15.10.2018 / ΣΤAΘΗΣ Σ.
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2042 στις 11-10-2018

Ο Όθων και ο Μπάμπης ο φλου

Ο Όθων και ο Μπάμπης ο φλου - Media

Όπως τα πρώτα χρόνια μετά την Eπανάσταση του 1821, μας κυβέρνησαν Βαυαροί για να γίνουμε άνθρωποι, έτσι και σήμερα οι Γερμανοί με τα Μνημόνια προσπάθησαν το ίδιο: να μας κάνουν ανθρώπους.

Βεβαίως, τω καιρώ εκείνω, οι Γερμανοί υπό μορφήν Βαυαρών το παράκαναν. Έβαλαν φόρο ακόμη και στις καμινάδες! «Για να καπνίζει το τσουκάλι», σου λέει, «έχουν να φάνε. Φάτε τους!»

Η αλήθεια είναι επίσης ότι οι Γερμανοί υπό μορφήν Ναζί επέδειξαν ένα εκ νέου ενδιαφέρον για τις καμινάδες, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. (Φρικτή ιστορία. Η ίδια η Ιστορία της Φρίκης).

Ευτυχώς, σήμερα οι Γερμανοί δεν φορολογούν μέσω των Μνημονίων τον καπνό από τις καμινάδες μας, αλλά κάνουν καπνό ό,τι βράζει στα τσουκάλια μας.

Το έχουν το χάρισμα οι άνθρωποι – πώς να το κάνουμε! Κι αν γίνουμε ποτέ κι εμείς άνθρωποι, θα το καταλάβουμε. Άλλωστε τι σου είναι ο άνθρωπος (αν δεν είναι Γερμανός υπό μορφήν Πρώσσου); ένα κάστανο στη χόβολη είναι…

email: stathispontiki@gmail.com     

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.