search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:43
MENU CLOSE

NAVTEX Τούρκων δείχνει κρίση – Βγάζουν το Barbaros μέχρι το Φεβρουάριο δυτικά της Κύπρου

16.10.2018 18:29
Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με παράνομη NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ - Media
 
Η Τουρκία αρχίζει να ανεβάζει “στροφές” και μαζί και την θερμοκρασία στο θερμόμετρο της έντασης στις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο! Πριν από λίγο εξέδωσε NAVTEX με την οποία ενημερώνει ότι:
 
• Από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2019, δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κύπρου ,στις οποίες θα πλέει το ερευνητικό σκάφος Barbaros.
Σύμφωνα με τα στίγματα που έχουν δοθεί, η περιοχή δεν “πατάει” σε κάποιο από τα “οικόπεδα” της κυπριακής ΑΟΖ. Ωστόσο είναι μια περιοχή που στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα προς την Αθήνα.
 
Κι αυτό το μήνυμα λέει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με βάση τα όσα δικαιούται και επιβάλλονται από το διεθνές δίκαιο. Η περιοχή που έχει επιλέξει γιο τον πολύμηνο πλου του Barbaros είναι περιοχή που η Άγκυρα θεωρεί ότι φθάνει η δική της ΑΟΖ.
 
Μόνο που για να το καταφέρει αυτό…σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο.
 
Πηγή: militaire.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42