search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Το μικρότερο κράτος στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη– Έχει στρατό 10 ατόμων (Photos)

17.10.2018 06:57
Το μικρότερο κράτος στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη– Έχει στρατό 10 ατόμων (Photos)  - Media

 

Το Ουζούπις είναι το μικρότερο κρατίδιο στον κόσμο. Καταλαμβάνει λιγότερο από 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο γης, έχει δική του κυβέρνηση και υπουργούς, δικό του Σύνταγμα και νόμους και δικό του νόμισμα.

Βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη και συνορεύει με τη Λιθουανία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό μέρος της χώρας το οποίο αποσχίσθηκε με τις ευλογίες των Λιθουανών και πλέον αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο. Τους χωρίζει σαν φυσικό σύνορο ο ποταμός Βινλέλε. Μάλιστα κάθε 1η Απριλίου η Ουζουπία (Ουζούπις) γιορτάζει την ανεξαρτησία της.

Οι κάτοικοι του μικρού κρατιδίου, δεν ξεπερνούν τις 5.000 και όπως λέει και ο υπουργός των Εξωτερικών του, Τόμας Τσεπάιτις: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε τη νέα μας χώρα με βάση την παλιά σκέψη ότι μια καλή χώρα δεν μπορεί να έχει περισσότερους από 5.000 πολίτες, επειδή το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να θυμηθεί περισσότερα πρόσωπα από τόσους. Όλοι γνωρίζουν όλους, γι ’αυτό είναι δύσκολο να εξαπατηθούν ο ένας από τον άλλο».

Ο στρατός του κρατιδίου είναι… εθελοντικός και δεν ξεπερνάει τους 10 φαντάρους, οι οποίοι μέρα παρά μέρα φυλάνε τα σύνορα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44