29/09/2020 10:29:24

Κλείνει από Δευτέρα το τραμ λόγω σοβαρής διάβρωσης του εδάφους

Κλείνει από Δευτέρα το τραμ λόγω σοβαρής διάβρωσης του εδάφους - Media

 

Τη διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ από τον σταθμό Κασομούλη έως το Σύνταγμα ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, λόγω εργασιών που πρέπει να γίνουν επειγόντως για την αντιμετώπιση σοβαρής διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

Η διακοπή λειτουργίας της γραμμής του τραμ αναμένεται να ανακοινωθεί από τη ΣΤΑΣΥ έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ είναι άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του τραμ.

Το σοβαρό πρόβλημα στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού διαπιστώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν υποχώρησε το οδόστρωμα δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Καλλιθέα.

Τότε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επικοινώνησε με το υπουργείο υποδομών ζητώντας να γίνει καταγραφή της κατάστασης σε ό,τι αφορά την υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

Από τις έως τώρα αυτοψίες έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στην κοίτη του ποταμού, από τη σχολή της αστυνομίας επί της Λεωφόρου Μεσογείων έως τις εκβολές του ποταμού στο Φάληρο.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η υπογειοποιημένη κοίτη του Ιλισσού εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Για την εκπόνηση των μελετών θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα έργα και οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Υποδομών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.